rosa liten bakelse.

Nu ni. Sydde klart den igår, hade på mig den idag.
Tyget är second hand, dragkedjan kostade en tjuga, så klänningen sammanlagt gick kanske på 30 kronor eller nåt sånt. Det är bra!


Korsryggar ska jag börja sy mer av.


Åh!
I senaste elle var det en artikel om, paljettklänningen till vardags och converse på fest ungefär. Det är fint. Och även att ha finklänningen med rejäla skor, typ kängor. Mixmatcha som. Underbart.
Så jag hade den babydoll gulliga rosa klänningen med mina grövre mörka skor med höga rejäla klackar från dinsko idag.

nu är det höst och kallt.


kjol, sytt själv.
rosettörhängen, från pieces, vero moda.
Tjocka strumpbyxor är ett måste nu och när man går ut genom dörren så har man på sig kofta, halsduk, vantar och en jacka, men fryser ihjäl ändå. Det himla kallt alltså, det tycker jag inte om.

Det är så här att jag har sytt hela helgen, lördag och söndag från tio till sex på kvällen. Bland annat sydde jag kjolen som jag hade på mig idag. Men sen har jag sytt en helt underbar klänning som snart snart är helt klar, har köpt dragkedja till den idag och lite ändringar behövs.
Men det är mycket nu, så det får vänta en stund!
puss.

kommer ni ihåg?

Det här var ju det bästa som fanns för sådär sex år sen.


Brustra hjärtan, dramatik och badboys med det där lilla extra.


För att inte nämna sötnörden som skulle kunna vara grundaren till det vi kallar charm.
Seth: Well at least I don't shave my chest.
Luke: What'd you say?
Seth: ..Uh, I just said you look nice in a sweater west.

Åh, minnen alltså. Hela början av tonåren.


Det var ju så här man ville vara.

i mitt huvud de gånger jag får bestämma själv.Att drömma är ju det bästa som finns. Bara försvinna i sin egen värld en stund och hitta på den verklighet som man skulle vilja leva i eller återuppleva de gånger där världen faktiskt var som man ville. Eller så kan man fundera ut hur man vill att saker ska vara, och hur man ska få det så.
Just nu under höstkvällarna och på nätterna brukar jag mest tänka på:Sommaren som var. Med fräknar och glädjerus, så mycket jag skrattar nu, åt hur oväntad slutet av den blev mot för vad jag trodde från början.Hur kul vi har på bildlektionerna och allt det jag ska sy när jag har tid. Vi bygger ett minihus med blåa dörrar, bland det roligaste jag har gjort, sen har jag de finaste tygerna som bara längar efter att få bli kläder.


Hur pojkar kan vara som hjältar och göra allt rätt. Fast utanför mitt huvud händer det ju som bara på film kanske.


Fina fína kvällar som var bland de bästa i mitt liv. Sånt där självklart som bara var hela tiden, och min födelsedag när jag fyllde sjutton där vi hade svartvitt tema och jag hade på mig en klänning som tog nästan två veckor att sy färdig.


oj vilka klänningar.

Jag är en sån som ofta faller för lite mer 'en speciell här och var' än flera av samma sak. Musik är ett exempel, då finns endast The Fray i mitt hjärta och annars är det bara någon enskild låt av andra som fastnar för mig. Kollektioner är ett annat, där är det nästan alltid bara en eller några få outfits som jag blir intresserad av i varje kollektion, snarare än att ha en hel favoritkollektion eller designer.

Här är i alla fall mina favoriter från New York och London fashion week S/S 2010:


Oscar de la Renta, Zac Posen.


Anna Sui, Marc Jacobs.


Matthew Williamson, Burberry Prorsum.


Jonathan Saunders, Luella.


Alexander Wang, Jill Stuart.Cynthia Rowley, Proenza Schouler.


Louise Goldin, Christopher Kane

Bara klänningar. Så otroligt fina.
Bilder från style.com.


tjugofjärde september.


jag fick användning för mina fina hjärtplåster nu, igår råkade jag skära bort en liten liten bit av mitt finger bredvid nageln. så går det när man bygger små modeller av hus på formlektionen, då kan det gå illa med kniven om man har otur.

tycker någon om dig så mycket som du tycker om dem får du inte vara ledsen.
le love.


jag ler med hjärtat och vill nästan gråta när jag läser sånt fint om kärlek överallt.
det går inte att beskriva hur mycket jag tycker om att människor kan få allt, och alla känslor så otroligt i ord eller bild. och när personer ber andra skriva något fint som hänt dem och så läser man vad alla skriver. det blir nästan lite för mycket, lite jobbigt faktiskt.
så mycket vackert det finns, trots så mycket smärta.
kärlek är en chansning, en risk som alla borde vilja ta om och om igen.
jag vill också vara kär.


en finfin prickig klänning.


Den här klänningen är en riktig favorit, den sydde jag i somras. Har använt den en gång förut och då gick den sönder, efter PDOL då jag dumt nog sov i den. Nu är den lagad och fin igen.
Ringen är från indiska.


Vi skulle fotas idag, och det var som när jag var liten och planerade och gjorde mig fin inför skolfotograferingen imorse. Men det är faktiskt kul att känna sig extra fin ibland.
Hoppas att det blev en hyffsat bra bild i alla fall, så att inte hela skolan skrattar åt en när skolkatalogen kommer ut, det vore inte så himla trevligt kanske.

sammet.


Fendi Fall 2009.
Jag crushar rejält på sammet just nu. Så fint. Någonting måste jag absolut ha, en kjol eller en söt liten jacka, nu. Åh. Jag äger ett sammetdiadem som jag sen jag var väldigt liten aldrig har klarat av att slänga, tyckte det var för fint. Får plocka fram det tills vidare.
Sammet på engelska heter velvet, ett sånt där riktigt vackert ord. Velvet. Det låter kungligt på nåt sätt.
 

pastasallad och olivolja med citron.
Det här levde jag på hela sommaren, det godaste av alla enkla maträtter som finns tycker jag. Hemligheten är olivolja med citron, den gör hela salladen så underbart mycket godare.
Man kan ju blanda i precis vad man vill, jag brukar ibland ta kyckling istället för skinka och då även ha med ananas också. Sen kan man säkert ha många andra ingredienser, grönsaker och sånt. Vad vet jag, jag är ganska kräsen själv. Men tomat brukar ju i alla fall de flesta tycka om.

Jag har märkt att förutom att bara kommentera fina bilder, ett åh finns alltid med i mina kommentarer, det börjar nästan bli pinsamt, så kommenterar jag väldigt ofta inlägg med mat. Jag blir alltid så hungrig eller sugen, på en gång så fort jag ser nån bild på något som går att äta.
Så nu får ni också bli det!


en riktig riktig söting.

Alltså.
Den här unge mannen är nog det jag kallar perfektion, så där nästan för perfekt. Vacker vacker vacker. Helt otroligt hur man kan se ut så, han är utseendemässigt felfri om nån frågar mig.
från lookbook, här.

Stilig fransman, med ögon och läppar som gör mig helt fnittrig, nästan som en liten förälskad flicka. Jag letade så länge efter någon sån här fin pojke med grym stil, och här är han. Precis som jag tänkte mig. En liten prins nästan.
Ögongodis som tusan!


Han fotar fint, blogg här. Precis som hans pojkvän, hans bild och blogg här.

jag tror att världen skulle bli en finare plats om fler människor hade bra självkänsla och inte var så osäkra.

min bildlärare tyckte att jag hade en konstnärlig palett i håret idag eftersom min rosett hade små klickar av olika färger.

Jag tänkte visa er vad det är jag är bra på, precis som så många andra bloggare har gjort. Eftersom jag så gärna önskar att fler människor skulle försöka stärka sin självkänsla och förstå hur viktigt det är, vill jag påpeka att det här är ett jättebra sätt att börja. Vill du komma ett steg närmare dig själv och att veta vem du är så fundera över vad du verkligen är bra på, små saker som stora, även om du tror att det inte kan bli en hel lista. Den relationen som du har med dig själv är faktiskt den enda som du helt säkert kan säga alltid kommer finnas, så varför inte försöka göra den relationen den bästa.
men i alla fall,


lyssna.
sy klänningar.
oroa mig för mycket.
dagdrömma och fantisera när och var som helst.
få bra betyg.
vara ärlig.
veta hur viktigt det är med en bra självkänsla.
tjata för att jag är nyfiken.
ha fina naglar och aldrig gå ut utan genomskinligt nagellack.
förstå människor.
ha lite tålamod.
uttrycka mig.
inte tänka som andra.
vara självständig och bekräfta mig själv.
älska kärlek.
vlja ha allt perfekt.
övertyga och överala andra.
gå i högklackat.
alltid ha rätt, men inte vilja erkänna när jag inte har det.
ha höga krav på människor.
minnas saker jag läst.
ta ansvar.
få det jag vill på ett eller annat sätt.
vara säker på min sak.
aldrig någonsin gå ut genom dörren ofixad där det finns folk.
lita på vad jag känner och veta vad jag vill.
planera.
vara känslomässigt modig.
gråta.


lite inspiration.

Om jag känner mig inspirerad blir alltid livet lite lättre. Det är som en form av hopp på ett sätt, det bara känns så.
Danska tidningen cover och lookbook är mina största inspirationkällor när det gäller stil, kläder och konst.
Men inspiration behöver ju inte alltd handla om bara det, utan det kan ju vara mer inre inspiration också. Människor som vågar ta risker inspirerar mig, människor som kan trotsa det som förväntas, de som tar sig igenom svårigheter och de som vågar göra det de vill och inte att följa andra inspirerar mig. De inspirerar mig att fortsätta vara preis som jag är, det tycker jag är jättefint.
Jag har just nu ungefär tio syprojekt jag vill börja med, och precis lika många hela outfits klara i huvudet som jag bara längtar efter.
Förra veckan levde jag endast på det planerade, det var så mycket annat som kom ivägen för inspirationen. Därför är jag så glad att jag får vissa inspirationskickar då och då, när så mycket bara passar ihop och blir bra i mitt huvud. Eftersom det betyder att under de veckor jag inte är känner någon inspiration alls finns det ändå redan planerat i huvudet och är bara att plocka fram, vara sig det gäller en utstyrsel att ha på sig eller en klänning jag ska sy. Himla praktiskt ändå.

Ibland när jag går in på lookbook kan jag kolla hur länge som helst, och inte riktigt hitta något som jag tycker om. Sen så finns det även gånger då jag sitter och åh:ar mig åt nästan allt. Igår var en sån dag.


så här bra skulle jag också vilja se ut i mörkt kortare hår och gul klänning, här. 
jag har verkligen nåt för flickor med lite kort och lockigt mörkt hår, bland det finaste jag vet.


så fin alltså, här.


söt söt jacka, här.


åh axlarna, ibland tycker jag om det, men det är inte så ofta. men ibland.
så fina illustrationer också, här.


om jag fick höra att jag inspirerade någon, skulle jag nog vara glad hur länge som helst.
bland den finaste komplimang man kan få tycker jag. 

den inre sanningen som många är rädda för.
bilder härifrån.

Jag tror att det undermedvetna visar saker som det medvetna inte alltid förstår.
Det går att blockera så mycket och få det att bli sanning, så det man tror att man känner blir verklighet. Ibland i alla fall, går det att göra det. Och ibland gör man det utan att man vet om det.
För sen kommer en sån där dröm. Som man inte bestämmer över.
Där det man trodde var, visades på ett helt annat sätt. Något som fanns så långt inne att man inte ens visste att det existerade. Eller något som man inte riktigt hade någon aning om att man kände, inte tänkte på alls eller på ett helt annat sätt.
Jag tror att drömmar ibland visar det man inte vet, eller det man inte vågar erkänna.
Det som är det riktiga.

en måndag.


klänningen har jag sytt, bättre bild här. och även den svarta rosetten såklart.


söta söta rosetter.Rosett-tillverkning hela eftermiddagen.
Om det nu är någon som själv vill sy men inte vet hur, gå in på moas söta blogg och leta er fram, det finns mycket tips och många rosett-tutorial där som beskriver hur man kan sy dem.
jag syr inte mina rosetter exakt som hon gör men resultatet blir ju detsamma!


finfint.

Just nu vill jag ha:

en fin klocka att ha på armen.

jag har år 5-10, så gissa vilka jag måste få nu. jag jobbar mig neråt.
pastelliga nagellack, trots längtan efter mörka höstnaglar.en svart, gärna vintage, lite större väska med ett rejält, långt axelband, liknande denna.
och en provdocka.


flickor från nederländerna.

Titta så fint.

från lookbook.

Kolla här och här om ni vill se mer.
åh alltså.


Följ min blogg med bloglovin
, för det skulle ju vara himla kul!

himla fin!

jag har sytt en ny klänning.


jag tycker om den så mycket.


kanske lite kär igen. bara lite lite!
och tack till söta amanda som fotade mig så snällt.

jag blev argast i världen igår då jag inte kunde sy klart den eftersom min sista symaskinsnål gick sönder. så jag sprang snabbt som tusan hem idag när jag hade köpt nya.
för åh så kul det är att sy.

God morgon!


det måste man tro i alla fall.nu regnar det och jag ligger i min säng sjuk.
fina tankar om bra pojkar och sex and the city-tittande är det jag sysselsätter mig med.


åttonde september.


Först foto.


Vila en stund.


Sen bild.


Och efter det pussar för dessa två. Som dessutom firar ett år idag, grattis!

Det var min förmiddag.
Jag tror att jag är jättesjuk också nu. Vill sova och dricka varm choklad, eller te. Fast mest av allt vill jag sy mer, men det skulle nog vara omöjligt med mitt huvud.
Så godnatt.

Shoes

Igår efter mattelektionen och en inställd bildlektion följde det här med hem:
Finaste typ av klack, bred, rundad och 9 centimeter hög.
fyrahundrafemtio kronor från dinsko.

det finaste på länge.

Min fjortonåriga lillebror ringde mig idag och frågade när jag skulle komma hem, han ville att jag skulle läsa igenom en text på engelska som han hade skrivit till skolan.
Den här lilla mannen är ganska lugn och tyst, pratar inte i onödan, till skillnad från mig, och om man vill veta vad som händer får man i princip dra det ur honom. Men väldigt ordentlig och artig. Han är en riktig sportkille och bryr sig inte om så mycket annat.
Så när jag läste hans lilla text ville jag bara gråta.

För det första så är det helt sjukt hur duktig han är på engelska för att precis ha börjat åttan, det var helt korrekt utan några grammatiska fel eller stavfel.
För det andra, handlingen i texten var bland det gulligaste jag har läst.
Om en pojke som jobbar tillsammans med en flicka som han gillar och hur mycket han vill bjuda ut henne men inte vågar. Att han har svårt att koncentrera sig när hon står några meter ifrån och den enda tiden de på riktigt hinner träffas är på lunchrasten. Hur glad han blir när de pratar och att han är rädd för att få ett nej som svar om han frågar henne om en dejt.
Men det slutar med att han tillslut vågar.

Jag trodde verkligen inte att sånt här fanns i hans huvud. Han är så fin att jag bara vill krama honom mer hela tiden.


Det här gjorde mig nästan gladare än den gången han tog fram tidningen och visade mig en bild från studentbalen och sa att han också ville ha fluga och väst när han skulle gå på den.
Då förstod jag för en gångs skull att vi faktiskt var syskon, för vi är annars så olika i allt. Men jag tycker att flugor är bland det finaste som finns på pojkar, och jag blev jag så varm i hjärtat att jag sydde en blåvitrandig fluga och sa att han kunde ha på sig den på bröllopet som vi skulle på.
Och det hade han.


and when i see you then i know it will be next to me.aimee brodeur


travis- closer
den här låten får mig att vilja gråta ibland.

och när hon behövde det som mest, dök han upp precis framför henne.


Igår var vi och hälsade på hos en nybliven 19-åring. En sån där fest när man kan prata med folk utan att bli avbruten och där människor är härligt glada utan beskymmer.


och amanda fick hångel-tuggummin.


desperata försök att knyta en slips, många gånger och lite hjälp behövdes för att det skulle bli bra. jag trodde att man skulle kunna göra det själv som kille?


sen lite singstar och många fler skratt.


efter några timmar åkte jag och min vackra vän vidare, tillbaka hemåt och for till den andra fina flickan till höger på bilden.
i hennes hus har jag spenderat väldigt många av mina dagar under flera år när jag var yngre, hon bor cirka tjugo sekunder från mig.
där var det stor fest med mycket folk. himla mycket folk!


det dansades.


och efter några timmar där promenerade vi hem.

Och idag är jag sjuk igen, mina bihålor känns mer än vad de ska göra.
Då blir det vänner i soffan hela dagen idag också, möjligtvis lite sex and the city som omväxling, massa te och halstabletter, sen vill jag ha kinamat som uppmuntran. Super.

lördag lördag lördagjag och min lillebror gjorde mamma lite galen när vi bara har sett på vänner hela dagen. inget annat fick ses på tv:n. vi slog aldrig av det.
vi är båda sjuka så har hängt i soffan största delen av tiden. förutom när jag sydde kjolen ovan.

men nu så bryr jag mig inte om min hals, ska iväg och ha galet kul som man brukar ha på en sån här lördag istället!
puss.

en rygg.


en sån där del av kroppen som kan vara underbart fin.
så undrar man om han är en som pojke som ler när man tittar på honom eller som blygt tittar åt ett annat håll. och om hans lugg faller ner framför ögonen så han inte ser.
man har ingen aning om den personen har skrattgropar eller gröna ögon. inte heller om han har fina läppar. det enda man vet är att just sådär ser hans rygg ut.
och att han har lite busigt brunt hår.
han kanske drömmer om att bli pilot. och tänk om han pratar italienska helt flytande, han kan ju ha rest över hela världen. precis kommit hem från rom eller kanske berlin.
vem vet om han fotar eller skriver fina dikter som ingen annan. charmigt. oj så mycket en rygg kan få en att fundera.
tänka sig alltså.


det regnade mer än bara lite.


bild

så länge man får ligga under en filt inomhus och se på sånt man skrattar åt på tv. när man får vara arg för att håret blir förstört, även fast det inte är det man är arg över egentligen. och om man hittar en stor bunt framkallade bilder i brevlådan.
då gillar jag regn idag.

Man kan ju inbilla sig att det inte är höst.jag kan nog vara lite kär i den här klänningen.
det bästa var att min blivande textil-lärare frågade om jag hade sytt den och sa att den var jättesöt. Åh jag längtar till november då mitt individuella val formgivning/textil och mode börjar!
extra bra onsdag.


ibland får man ha det mysigt en vanlig onsdag.
himla mycket gott och en bästa vän + film, det behöver man lite då och då. och ibland just på en vanlig onsdag. underbart uppmuntrande så där mittt i veckan!

en unik programledare.

Cat Deeley måste nog vara den bästa programledaren som finns tror jag.
Så varm och äkta. Hon bryr sig verkligen om det hon gör och människorna runtomkring, för det syns så väl. Det bästa som finns är såna där personer som man bara ser är på riktigt som och inte bara spelar, till och med om det är på tv.

Sen är hon galet vacker också!


Lång är hon, himla lång alltså. Alltid hysteriskt glad och pratar med en british accent. Man skulle kunna se so you think you can dance bara för det. Men det gör man ju kanske inte såklart.min inspiration till modell på den här klänningen var en som hon hade.


igår


linne från monki, rosetten har jag sytt. tygväskan är från lindex och den andra är secondhand.

ett sätt att säga förlåt.


ring från hm.

Jag älskar det avsnittet av sex and the city när Samantha får en ganska så otrolig och stor ring av Richard efter det att han har varit otrogen, och han säger att den inte är till ringfingret utan till långfingret.
"so when you flip me off  I'll have something shiny to look at".
Så bra alltså.

RSS 2.0