två år och en veckas bloggfödelsedag.

jag glömde visst bort att vi fyllde två år förra fredagen, så vi får fira att massafinarosetter fyller två år och en vecka idag istället. som bloggpresent blev det en lite enklare förnyelse av utseendet här hos mig tidigare i veckan. lite ändrade färger, nya bilder och annat typsnitt på texten fick duga. om någon skulle vilja veta vad som hände för just två år och en vecka sedan så har jag skrivit om det tidigare, och det finns en liten kärlekshistora kring just den dagen, då min blogg kom till här.

vardagsfint.

nu på sommaren tror jag att det är lätt att man känner sig lite extra ensam ibland. man kanske jobbar, många vänner jobbar, man hinner inte träffa alla när man vill, det blir dåligt väder och saker känns trist, det blir bra väder men alla är upptagna (det är det värsta) eller annat som gör att det inte känns lika roligt med sommar som det borde. så här är en liten lista med några av mina feelgoodtips för att göra vardagen lite skönare:


pic

köp mörk choklad och ät en liten bit varje dag.

le rejält i situationer där det inte behövs, typ när du motionerar, när du läser tidningen, i badrummet osv.

affirmera, dvs upprepa positiva meningar, och försök vibbrera på en positiv frekvens.

kramas, ta på eller sitt nära andra människor.

ta på dig ett par skor som du inte brukar använda så ofta.

måla naglarna i en glad färg.

titta på komediserier och skratta högt.

sitt på ett café en hel eftermiddag eller kväll.

smsa en massa fina saker till alla personer du tycker om.

läs enkla böcker som bara handlar om onödiga, fantasifulla, löjliga, fina kärlekshistorier.

håll dig sysselsatt, då unviker man att tänka för mycket.

bryt en vana, ändra en rutin och gör något oväntat.

leta fram det där i garderoben som aldrig används och ta på dig det resten av dagen. 

framkalla bilder och sätt in i fotoalbum.

plocka eller köp blommor.

klipp en helt ny frisyr.

tänk på eller ta fram sånt du är stolt över.

titta på bloopers, fina scener från favoritserien eller annat roligt på youtube.

var kreativ.

lyssna på glad musik.

baka eller laga mat tillsammans med andra människor.

ha på vänner eller annan komediserie med publik i bakgrunden så får du indirekt lyssna på en massa skrattande när du gör annat.

så fort du känner dig fin så titta dig i spegeln hela tiden.

undvik facebook.

och om det finns möjlighet, pussas och ha sex så mycket det går.


pappersväskor.det här måste ju vara det finaste! pappersväskor av hermés, bara att skriva ut och vika ihop. jag önskar att jag hade haft en skrivare här hemma nu på en gång, tycker att det är en sån helt fantastisk idé. hittad via denna blogg, och mallarna som skrivs ut hittar ni här, om ni som jag blev helt förälskad och måste prova själv.

redan skrivna ord, fina bilder, längtan och lite hopp.lite text från tidigare inlägg. (klicka på bilderna)


men han kommer de ungefär tio centimetrarna som är kvar mellan oss i min smala nittio centimeters säng närmare och lägger huvudet så nära mitt på kudden att hans andetag blir helt fuktiga mot mitt ansikte. och så pussar vi varandra på munnen och på halsen en stund. 


sent på natten när man har pussats hela kvällen. då kommer han inte ihåg ens namn och man skrattar tillsammans och han tar tag i ens ansikte och kysser en så mjukt och perfekt att det faktiskt inte spelar någon roll.


men den där pojklukten från hans tröja. och att stå en hel konsert tillsammans med någon som gör det mjukt i hjärtat av lycka. det var faktiskt allt äventyr jag behövde


han säger: vad synd att jag måste fara hem imorgon. och man säger: jo, men vi kan pussas tills du far.


då vibrerrade mobilen med lite mer betydelsefulla sms än vanligt.


tillslut så blev det lite för sent, eller allt för tidigt beroende på hur man ser det, för att ni skulle orka fortsätta prata. båda somnade ganska så fort där ni låg på filten i gräset. det var egentligen morgon redan då, men vem säger att man inte kan somna förens på morgonen, för det fanns ju viktigare saker att göra under natten. när du vaknar till efter någon timme så pussar du på hans bara axel igen och tänker att sånt här får aldrig sluta hända på sommaren någonsin. det finns för bra kyssar att gå miste om.


då man börjar känna att hans säng är ju lite som sin egen eftersom man spenderar ungefär lika mycket tid där som i den som står i sitt eget rum.


en söndagsmorgon ska man kunna glömma bort att gå upp ur sängen eftersom det bästa redan finns där och ger en tusen anledningar till att ligga kvar.


det första som jag önskar mig, skulle nog vara en ungefär en och åttiofem centimeters ung man på den högra sidan av min stora dubbelsäng. där skulle han passa perfekt, för den sidan är så ensam. vi skulle kunna titta ut genom mitt fönster och inte vara rädd för mörkret utanför tillsammans. och ligga nära varandra under täcket eftersom det är så ruskigt kallt i våran lägenhet.


ibland spelar det inte någon roll vad man faktiskt gör, utan mer om man vågar försöka.


han var en sån som om jag hade träffat honom under andra omständigheter skulle ha gått fram till och sagt: hej. vem är du? och hoppats ända längst in i hjärtat, att han hade svarat.


-men jag var så nervös.
-varför var du nervös? du har ju legat med flera.
-jamen det var ju första gången för dig.


det kan vara när han dammsuger utan tröja för att man bad honom om det en tråkig söndagseftermiddag. eller när hans kropp var nyduschad. och ibland är det då man inser hur tur man har som fick vakna med någon som ville stanna i sängen och sova hela dagen.


för den är ju så fin. en varm pojköverkropp med vackra handleder, armar och händer, och en rygg och hals som det inte går att sluta ta på. och ett par axlar som inte gick att sluta titta på, som nu sitter fast i huvudet och kan få en att le de tråkigaste nätterna. den där överkroppen ställde till det rejält. den går ju inte att glömma.


jag är så hjärtsvag just nu att jag snart ramlar isär.


då kan man känna varje del i sin kropp som tar mot hans, och verkligen vara medveten om minsta lilla rörelse som händer. flyttade han sitt ben eller rörde han till fingrarna som låg där på ens mage. kanske kände man hans läppar precis nedanför håret i nacken när han vred på sig.


om man för första gången träffar en pojke helt ensam i hans lägenhet. och hur nervös man än känner sig, låtsas man om att det inte är så. och då ser man att han förmodligen är ännu mer nervös själv.


det finns inget fel i att hoppas. men det finns väldigt mycket fel i att inte tro.


även en omöjlig pojke kan bli kung.

black swan.

jag är helt tagen av de vackra kostymkläderna från filmen black swan som jag tittade på med sötaste angelica igår. jag kommer klä ut mig till svan på nästa maskerad skulle jag tro, så galet fint.


fem dagar.


pic
på torsdagen satt han bredvid mig och vi skrattade en himla massa tillsammans med hans vänner och några av mina. vi drack kaffe, öl och vin och han åt halloncheesecake. det var sådär lite nytt och lite nervöst så vi kunde inte riktigt titta varandra i ögonen. när vi for därfrån gick vi nära varandra till bilen och satt tillsammans i baksätet så passagerarframsätet fick vara tomt. han log nästan hela tiden på ett sånt väldigt unikt sätt som gjorde att ens egen kropp blev lite sådär mjuk. jag var mest tyst och kände mig lite förvirrad eftersom det inte är varje dag man inser hur fint det är att hålla handen med någon i baksätet av en bil. det är det verkligen. när vi kom fram till honom pussade han mig på det bästa sättet jag har varit med om någonsin. och de kommande timmarna fram till klockan sex på morgonen fortsatte han göra det nästan hela tiden och jag kunde känna hur helt fantastiskt gott han luktade. annars pratade vi om ganska precis allt som fanns att prata om och jag var gladast i världen att det var en röd dag dagen därpå för då är det okej att det tar cirka sex timmar att säga hejdå. jag skulle ju egentligen bara komma in en liten stund.

efter några timmars sömn och lite annat på fredagen så kom jag på mig själv med att sitta och le ganska precis hela eftermiddagen. det kändes bara så himla fint. på kvällen hade ett gäng personer samlats åter igen, men den här gången i hans lägenhet, så jag och min kompanjon för kvällen blev också bjudna dit. alla var glada, berusade och dansade. han var helt gulligt nervös och hur söt som helst. såfort han gick iväg till köket smög jag med och med en mysig godluktande omfamning och massa pussar hälsade han på mig på det bästa sättet. då vi satt i soffan längst bort på kanten och trängdes med alla andra, log jag så mycket att det nästan gjorde ont och hans skrattgropar syntes hela tiden också. ibland tittade han ner, men de där extremt söta skrattgroparna syntes ändå. en gång tittade han på mig så jag blev helt varm och så gav han mig en puss helt oförberett. det är roligt hur man kan komma ihåg en sådan kort snabb puss ungefär som att det var den finaste sekunden man har varit med om. när alla människor och all musik bara försvinner men den där sekunden, den stannar nog kvar ett tag. för första gången i mitt liv kändes det som att jag upplevde sånt som jag tidigare bara har drömt om. och det är ganska svårt att sätta ord på hur otroligt fint det var att hålla handen, pussas, kramas och mysa med sötaste pojken en hel kväll bland en massa andra människor en vanlig fredag. det var som att allt sånt oviktigt bara försvann och raderades medan det fina förstärktes och kändes mer levande än förr. visste inte att det kunde vara så.

under lördagen var nästan aldrig mina tankar närvarande på vad som hände för tillfället, utan jag var bara så glad att mitt huvud inte kunde ta emot så värst mycket annan information. den stängde det ute eftersom det redan var fullt av bubbliga och pirriga tankar som blockerade allt annat. 

på söndagen fick jag fina sms hela dagen.

måndagen var det lite varmare, och vi grillade utanför hans lägenhet på eftermiddagen. många personer var där och efter maten låg alla utslagna i hans säng och soffa och det fanns en hel hög med disk i köket. men ingen brydde sig om det utan vi åkte iväg och köpte massa gott som man brukar ha när man ser film istället. vilken film vi sen såg har jag ingen riktig aning om, men jag tror att den var svensk i alla fall. jag kommer mer ihåg hur vi satt bredvid varandra i sängen när vi tittade på den, åt godis ur samma godispåse och byggde leksaker man fick med i kinderäggen. när alla andra for stannade jag och vi låg mest och hånglade i hans säng. han lukade så gott och jag kunde fortfarande inte förstå hur något kunde kyssas så bra. när jag sa det till honom blev han ungefär lika glad som när jag sa att han hade finaste profilbilden på facebook. för det hade han. men det bästa var när han skrattade och de där skrattgroparna syntes, han såg så himla lycklig ut då. då jag for hem den kvällen fick jag låna en sjal eftersom jag skulle cykla och inte hade med mig en egen. och även fast vi inte pussas längre och det här var för flera flera veckor sen så ligger den där sjalen fortfarande kvar i min låda i hallen. fast den luktar inte så som han gör. himla synd.

RSS 2.0