2009


början av året var fint, spel och trygga sällskap. jag fotade vardagligt mycket eftersom det var något som jag saknade 2008. det var otroligt kallt. på en fest vimlade min kamera runt halva kvällen och jag hade ingen aning om det, tur att den klarade sig och det var himla kul att titta igenom bilderna sen.


det var fortfarande jättekallt. vi hade temavecka på skolan, miljö, så vi gjorde miljövänliga lampor. alla hjärtansdag spenderades med fina lisse hos johanna då många sjöng och var glada. vi hade kalas för amanda, ett stort kollage fick hon och blev superglad det, det hänger så fint på väggen i hennes rum nu. i slutet av månaden åkte hon och jag till stockholm.


vi började i stockholm och hade mysigt hos amandas syster, handlade massor och gick på musikal. sen hade jag och amanda 17-års fest på min födelsedag hemma hos mig. grymt lyckat och roligast på hela året nästan. vi var ett gäng människor som hade lite småfester med roliga teman också helgerna som var kvar. en bra månad.


påsk så var vi i mormor och morfars stuga som vanligt med släkten, grillade korv utomhus och åt påskmiddag. sen var det mycket musikdirekt och annan musikunderhållning många kvällar. jag gav påskpresenter till människor som betyder, och fick en egen av amanda en dag ute på picknick i snön. många klubbor i en himla söt låda med hemligt meddelande skrivet i locket, finfint om ni frågar mig.

 
det var mycket bild och vi ställde ut våra lampor på konsthallen, några som går musikestet spelade, himla mysigt. vi åt glass hela tiden, och jag var hög på vårkänslor och glad att jag kunde ha fina skor igen. pluggade som tusan, ibland på ett café, det allra allra sista. vi hade klassträff då alla var en enda färg från topp till tå, och hade även sunes jul-maraton hos emil och jag somnade.


examen var efterlängtat, och också en kväll där det blev lite för mycket alkohol, men den kvällen var välbehövlig. midsommar med patrick, anton och amanda, vi åt det godaste efterrätten. sen spelades det basket och badades ofta, men tråkig som jag är var jag mest bara publik till det mesta. jag spenderade mycket tid på bryggor och hade mysigt. den här månaden är bra på bild men var inte så bra på riktigt, precis som det alltid är på sommaren för mig, det är inte min årstid.


en mycket bättre månad. jag jobbade varje lördag med att göra ingening på vernissager. vi var fortfarande mycket och hade det mysigt på bryggor. jag träffade en gammal bästa vän och följde på poolparty. en flirt efter den kvällen gjorde de kommande två veckorna lite extra kul. jag började blogga. piteå dansar och ler på lördagen var bästa kvällen, oväntad som tusan. vi spelade också spel som vi gillar att göra.

  
jag fick slita med sånt jobb som jag inte trivs med i tre veckor, men hade superkul och målade en miljon fönster. jag, mamma och alex åkte till skellefteå en helg och bodde på våran stuga. de sista dagarna av frihet var vi ute på picknick ofta. sen började jag andra året på gymnasiet och var på ett superkul bröllop.


fotokursen började, och jag tycker inte om den, det finns för mycket regler. däremot så började vi jobba med våran musikal och det var superkul. jag och amanda for på fest hos min barndomsbästavän där det var hela huset fullt med folk. vi var på kalas hos en från klassen, sen köpte jag flera par fina skor. skolan var lugn och det mesta var bara en såndär mittemellan period. 


vi byggde för fullt med vårat hus på bilden. sen kom ett skönt höstlov, där det var många som fyllde arton och vi firade med ballonger. patrick bodde i hans brors lägenhet så vi var där mycket och hälsade på. sen kom halloween och jag såg ut lite som en fin dam på 20-talet. allt var sådär tråkigt och inget speciellt hände, det kväver mig lite.


november är aldrig en bra månad. det blev kallt men var inte vinter. jag har i princip inga bilder, fotade ingenting. jag var jättesjuk och fick virus på mitt balanssinne. men jag började få så långt hår att det gick att ha i svans eller som en fina håruppsättningar. träfade en trevlig pojke på stan en natt.


suddigt. cirkusfest som var rolig. stressade med skolarbete och började med teorin. julmys hos mig efter en heldag på skolan en lördag. jag fick finfina julklappar och det var en lugn jul. mycket mycket snö. mina favoriter träffades och spelade spel, precis som vi började året. och nu laddar vi för 2010!


ett extra leende.
jag fick en provdocka i julklapp.
nyår med finaste.
att jag är glad trots inga pengar alls.
sms: söt du var idag (efter en enminutsträff med en pojke som jag inte känner speciellt väl)
glitternagellack.
vin och pastelliga sugrör.
om några timmar ska jag vara glad med två av mina finaste pojkar och en superbäst amanda.
ärlighet.

såhär såg min julafton ut.

finfint.

första jullovsdagen med fjäderörhängen.

jag fick de finaste prickiga fjäderörhängena av amanda igår.
puss.

julmys.

två av mina finaste kom och hälsade på hos mig, i hopp om att börja få lite julkänsla.vi åt grillspett, det godaste som finns.


sen julgott!


och vi lekte.
man tog en lapp var. röda var något man skulle berätta om. gröna var dyra julklappar som man själv fick (i teorin) och lila var julklappar som man skulle ge till någon.


greveholm såklart.


mina lappar. jag fick jordenruntresan! tänk om det hade varit på riktigt.


sen lite bil, fest, skjutsande och hem igen.

fredag.


jag spenderar pengar som jag inte egentligen har (skor 550:-, åh)
jag känner att det är dags för jullov nu. fast nä, inte än får jag det. heldag i skolan imorn och jobba med våran musikal och matteb-prov på måndag, men sen.
ja sen ska jag sova.

a picture

jag ville också göra en sånhär:


i det ena, jag har två.


början av 2009.
det blir inte mer spontanfotat än såhär.


examen i nian.


den här klänningen.


lite såhär + lite pussar.


från i lördags.


amanda.
vacker, säker, äkta, modig, stark.


9b, finaste 9b.


sjuttonårsdag, jag och emil.


jag och min fina lisse.


sommaren innan gymnasiet.


början av 2008.


sjuttonårsfest hemma hos mig, massa folk, svartvitt tema, pussar och en av de bästa dagarna.


eller. ja, åh. det regnade och var blött, men det var festival, jag var fin och det var det mest oväntade kvällen i mitt liv.


framtidshopp.det finns inget fel i att hoppas.
men det finns väldigt mycket fel i att inte tro.


cirkusen.


min ursprungsplan var tigertämjerska.
men jag hittade ingen piska och min mask användes inte när den skulle. så jag fick titeln lakritsstång därborta istället!
tack för alla förslag!
min korsett är från h&m och kostar 249:-, nagellacket är färgen nice från mavala.

fiskarna.

har ni funderat på erat stjärntecken någon gång? vad som är typiskt, hur personer inom det stjärntecknet fungerar, och om det överhuvudtaget stämmer. jag är född i början av mars, så jag är fisk. och i allt som jag läser om just fiskarna, känner jag igen mig så otroligt. för mig så stämmer nästan allt, jämt.

"fisken är mjuk, känslig och förstående som person. de har mycket lätt att känna medkänsla för andra människor. deras varma hjärta gör dem till mycket omtyckta personer. fisken är romantisk och drömmande i sitt sinne. intuitionen är stark och de är lyhörda för stämningar i sin omgivning som andra kanske missar. strävan efter att finna sammanhang och mening i tillvaron driver dem. fiskarnas empatiska egenskaper gör dem ofta till goda vänner eller älskare. fisken ömmar för alla som har det svårt och söker sig gärna till roller där hon känner sig behövd. 
känsligheten gör ibland att de tenderar lägga för mycket energi på oro och ängslan. ofta visar sig denna oro vara helt onödig. fisken kan ibland ha svårt att skilja sina dagdrömmar från verkligheten, och ever gärna i en idealistisk fantasivärld och blir onödigt besviken och sårad, när den sanna verkligheten attackerar dem. de tycker inte riktigt om den trista, gråa vardagen utan behöver omväxling och ett högt tempo för att må bra. känner de av tristess eller någon form av hinder eller hot flyr de gärna in i sin inre känslovärld och fantiserar och romantiserar. de har också en mycket idealistisk och romantisk syn på kärleken. söker ett speciellt ideal och blir ofta besviken då de inte hittar rätt. de behöver någon att känna dig stabil och trygg med. fiskar är ofta goda människokännare och humanister, ofta utrustad med en kreativ, fantasifull ådra."


(tre av bilderna från min senaste fotouppgift, då jag valjde att fota just mitt stjärntecken.)

påhittigt!

kolla så kul!
så fint när personer är sådär finurliga.


två saker som jag tycker om just nu.


håruppsättningar.


och den här fräna för en tjuga second hand.


pastelligt fint.

jag vet att det är jul och vinter och så nu, så det är väl det man ska fokusera på. men jag hittade tre stycken superfina vårtyger på röda korset igår och kunde inte låta bli, 30:- så var de mina. åh, älskar dem.sen är det såhär att jag behöver lite hjälp.
jag ska nog fara på en luciafest på lördag med temat cirkus, och jag har än så länge ingen aning om hur jag ska se ut. så då tänkte jag såhär:
om det är någon vänlig kreativ person som känner att de vill dela med sig av sin tolkning av temat cirkus och hur jag skulle kunna se ut eller som vad, så kan jag nästan lova att de tre rosetterna ovan skulle kunna bli dina.
så snälla kommentera och kom med ideér!
skulle det bli massa förslag så väljer jag ut det som jag personligen gillade bäst, och går det inte får jag väl lotta. (om du vill ha rosetterna, glöm inte att skriva din mailaddress också, och om du inte alls vill ha dem men ändå har ett fint förslag så är det ju bara att kommentera ändå.)


fin beröring på alla möjliga sätt kan vara det bästa som finns.

bilderna är från lelove och citatet vet jag inte vart det kommer ifrån, men det stämmer så väl.


söndagsfina grejer.

den här veckan summerar vi nu med:


the end's not near - band of horsesbild.
småpirr.
sånadär lyckliga lite ih känslor.hayden christensen.
i veckan har det varit extremt.kärlekslängtan.metallicblåa naglar.felfina drömmar.
jag tror inte att man någonsin kan drömma fel egentligen. fast man kan drömma om sånt som definitivt inte är rätt.


(första och sista bilden är från lelove.)

torsdag


en ny klänning från indiska, 249:-
skor från din sko.

åh.

se sånt fint man kan få höra av folk man inte känner.
det är ju helt otroligt, människor är allt bra ibland.
tack så himla mycket.


+ många fler superfina komplimanger.

varför det är så fint med flugor.

det är inte alla som klarar av att se sådär diskret cool ut i en fluga. och många tycker att det ser så fånigt ut. men de som fixar det, som har rätt stil där det ser naturligt fint ut att ha på sig en, har mitt hjärta femtusen gånger närmare sig än de andra. jag är så knäsvag för just flugor.
det är så fint:


eftersom det är vanligare att ha på sig slips blir det därför mer unikt och han syns mer. det är inte många som vågar sig på det. sen kan det liva upp en helt vanlig vardagsskjorta så han ser ut som världens charmör. och bland det viktigast är att alla pojkar ser så otroligt stiliga ut, så himla söta därför att det känns så gulligt gammeldags. jag tycker de ser ut som sanna prinsar och gentlemen.
och hallå, en rosett. finaste.


bild 1 från weheartit.

chuck i gossip girl är ju den bästa på att använda fina flugor hela tiden. 


RSS 2.0